KĀ SAMEKLĒT AKTUĀLĀKĀS DARBA VIETAS DARBA TIRGŪ?

Darba devējs ar darba meklētāju, divdesmitpirmajā gadsimtā viens otru sastapt var bez problēmām, jo tieši pateicoties globālajam tīmeklim, ir iespējams izzināt lieliskas darba vietas un tik pat lieliskus darba meklētājus.

Ne tikai darba vietas Latvijā, bet arī darba piedāvājumi ārzemēs joprojām ir ļoti aktuāla tēma un līdz ar to labprāt tiek izmantotas. Darba sludinājumus un piedāvājumus var izzināt ļoti daudz kur – sociālajos tīklos, interneta portālu sludinājumu sadaļās, nodarbinātības aģentūrās, caur paziņām un drukātajos medijos.

KĀDUS DOKUMENTUS VĒLAS REDZĒT DARBA DEVĒJI?
Mūsdienās joprojām atrodas tādi darba meklētāji, kuri uzskata, ka visa nepieciešamā informācija, ko lūdz iesniegt darba devējs, ir muļķības. Aiz vien vairāk darba devēju vēlas, lai kandidāti iesniedz ne tikai CV, bet arī motivācijas vēstuli vai pat īsu rezumē par sevi un savām darba gaitām. Vislabāk šos dokumentus ir veidot internetā, kur ir iespējams to izdarīt, vadoties pēc norādēm par to, kur kāda tipa informācija jāatspoguļo. Ja visos dokumentos sniegtā informācija darba devējam šķitīs saistoša, tad kandidāts tiks uzaicināts uz intervijas otro kārtu, kas visbiežāk ir tikšanās aci pret aci kandidātam un darba devējam. Tieši šī iemesla dēl, ir svarīgi ieniegt CV un motivācijas vēstuli tieši tā, kā vēlas darba devējs.

KUR UZIET DARBU LATVIJĀ VAI ĀRPUS LATVIJAS?
Gribam vai nē, bet iztiku sev varam nopelnīt tikai ar darbu. Neatkarīgi no tā, vai nepieciešams darbs Rīgā, darbs Talsos vai darbs Valmierā, derīgas vakances ir atrodamas katru dienu. Nedaudz pameklējot, noteikti varēsiet noskaidrot ko sev piemērotu. Galvenais ir prasmīgi un pareizi norādīt visu informāciju par sevi un savu pieredzi, lai darba devējs varētu vieglāk izlemt par darba meklētāja piemērotību vakancei. Ļoti daudzus joprojām interesē arī darbs ārpus Latvijas, un maldīgi uzskatīt, ka mainoties ekonomiskajai situācijai, tas ir kļuvis neaktuāls. Ja vēlaties noskaidrot darba iespējas ārpus Latvijas robežām, iesakām meklēt vakances oficiālās interneta vietnēs vai nodarbinātības aģentūrās.

Atbildēt

Close Menu