KĀ IESPĒJAMS TRANSPORTĒT SPECIFISKU KRAVU?

Loģistikas un kravu pārvadājumu pakalpojumi ir bijuši aktuāli visos laikos. Ikdienā nemaz nemēdzam aizdomāties par to, ka viss tas, ko atrodam veikalu plauktos, ir kāda veida loģistikas procesu rezultāts. Loģistika ir viss – sākot no brīža, kad prece pamet noliktavu, līdz mirklim, kad tā sasniedz adresātu. Šo darbiņu parasti veic loģistikas speciālisti ražotnēs vai atsevišķi nolīgtas personas no loģistikas servisa sniegšanas aģentūrām. Loģiski liekas tas, ka loģistikas uzņēmums piedāvā dažāda tipa saistītos pakalpojumus. Kravu pārvadājumi Latvijā un arī starptautiskā mērogā, bez šaubām ir populārākie pakalpojumi, taču, nedrīkst aizmirst arī noliktavu pakalpojumus, konteineru pārvadājumus un arī kravas taksometru. Loģistikas pakalpojumi tiek piedāvāti ne tikai sauszemes pārvadājumiem, bet arī jūras un gaisa.

Katrs klients un tā vajadzības tiek vērtētas atsevišķi, lai ir iespējams nodrošināt piemērotāko un drošāko pārvadājumu formu, balstoties gan uz galamērķi, gan kravas specifiku. Loģistikas pakalpojumi sevī ietver arī kravu apdrošināšanu un muitas brokeru pakalpojumu. Arī negabarīta kravas transportēšana nesagādā nekāda veida raizes. Neatkarīgi no tā, vai krava tiek pārvadāta ar kravas auto, avio, dzelzceļu vai kuģi vai ar velosipēdu – visam procesam ir jābūt pārdomātam un kvalitatīvam, lai mērķauditoija, pēc lieliska servisa saņemšanas būtu gatavi turpināt sadarbību arī nākotnē.

KRAVU PĀRVADĀŠANAS VEIDI LATVIJĀ UN PASAULĒ.

Kā īsti atšķiras kravu pārvadāšanas veidi? Jau noskaidrojām to, ka katrs kravas tips var būt pārvadājams dažādos veidos, par ļoti specifiskos un īpaši pielāgotos. Auto kravu pārvadājumi ir populārākais kravas pārvadājumu veids ne vien Eiropā, bet arī citur pasaulē. Ar auto var transportēt praktiski jebkāda tipa kravas. Pārvadāšanai ir iespējams lietot atšķirīga tipa transportu un to pielāgot kravas veidam. Lieli kravas auto nav vienīgie auto transporta veidi, kas tiek izmantoti pārvadāšanai, jo kravas iespējams pārvadāt arī uz atklātām platformām, negabarīta kravu platformām, refrižeratora piekabēm, tenta puspiekabēm un tā šo sarakstu varētu turpināt vēl ilgi. Avio kravas pārvadājumi, savukārt, tiek uzskatīti par ātrāko un drošāko kravas pārvadāšanas formu, ko izmanto īpaši jūtīgas un dārgas kravas transportēšanas reizēs. Daudziem būs pārsteigums, ka avio kravas tiek pārvadātas, izmantojot arī pasažieru lidmašīnas, jo jebkura lidmašīna ir piemērota šādai funkcijai. Protams, nevar aizmirst arī par dzelzceļu, kas ir otrs senākais kravu pārvadāšanas veids aiz jūras pārvadājumiem. Pārvadāšanai tiek izmantoti segtie vagoni, pusvagoni, platformas, cisternas un hopervagoni. Savukārt jūras ceļi, kravu pārvadāšanai, tiek izmantoti jau gadu simtiem ilgi, un skaidrs, ka laikam ritot, šis ir kļuvis arī par mūsdienās, vienu no populārākajiem veidiem kravu transprtēšanai uz salīdzinoši tālu galamērķi. ASV, Singapūra un Filipīnas ir tikai maza daļa no ostām, uz kurām tiek nodrošināti kravu pārvadājumi ar kravas kuģiem. Šādi ir parocīgi transportēt arī nestandarta kravas.

Atbildēt

Close Menu