Kolagēns- ādas jaunības saglabāšanai

Kolagēns jau ir galvenais veidojošo olbaltumvielu tips cilvēka organismā, kam tieši būtu nozīmīga vieta izturīgu muskuļu, matu un arī citu organisma audu veidošanā. Bez tam dabiskais kolagēns jau ir pamats sarežģītākām organisma struktūrām, kā piemēram, kauliem un zobiem, skrimšļiem un arī iekšējiem cilvēka orgāniem. Uztura bagātinātājs – kolagēns saglabā mitruma līmeni ādā, kas tad palīdz būt tvirtai, pie tam nedaudz aizsargā dermas virsējo slāni no ultra violeta bojājumiem. Citiem vārdiem, pats kolagēns ir būtiska cilvēka ādas daļa, tieši bez kuras tā nevar noturēt savu elastību un veselīgo izskatu. Kādēļ mums patīk uztura bagātinātāji un to lietošanā nonāk dzeramais kolagēns vai pulveris? Jo jau 30 gadu vecumā kolagēna sintēze uzsāk strauji mazināties, kas tieši noved pie pašas dermas novājēšanas, tvirtuma zuduma un sausuma. Parādās pirmās saredzamās grumbiņas, kauli un locītavas paliek vājākas, bet ķermeņa spēja dziedēt pakāpeniski samazinās. Tādēļ kolagēna lietošana kļūst par ikdienas sastāvdaļu vairumam no mums.

Ieskaties piedāvājumā – https://kolagens.lv/pages/kolagens-adai

Kolagēna iedalījums pēc tā nozīmes

Kādi tieši jau ir kolagēna veidi? Pastāv daudz kolagēna tipu, taču 5 šeit tiek uzskatīti tieši par izplatītākajiem. Piecas visbiežāk sastopamās šķirnes iekļauj 1.,2.,3.,4.,5. tipa kolagēnu. Tieši šie kolagēna veidi ir absolūti neaizstājama organisma sastāvdaļa. Pirmā tipa pats kolagēns ir visvairāk sastopamais olbaltums, kurš sastopams cilvēkos. Tas palīdz veidot mūsu ādu, skrimšļus, cīpslas, radzenes, asinsvadu sienas un pārējos saistaudus. Ja mums vajadzīgs kolagēns ādai un matiem, tad I tips būtu labākā alternatīva. Kāda tieši varianta uztura bagātinātājs – kolagēns ir uzskatīts par visvieglāk uzsūcamo? Tad tas ir zivs vai jūras kolagēns. Kad mums vajadzīgs kolagēns locītavām un skrimšļiem, tas ir II tips, kurš būtu galvenais kolagēns skrimšļos. Uztura bagātinātāji, kuri satur vistas kolagēnu, piemēram, vistas kaulu kolagēna pulveris, ir galvenais II tipa kolagēna avots. Trešais tips būs fibrilārs kolagēns, kas ir galvenā mūsu ādas kā arī iekšejo orgānu sastāvdaļa, tas tiek uziets tanīs pat vietās, kur pirmais tips. Piektā. tipa kolagēns ir svarīgs grūtniecēm placentas veidošanā. Pats galvenais būtu saprast, vai Jums vajadzīgs kolagēns ādai vai varbūt locītavām, bet tad piemeklēt savu atbilstošo tipu.

Kolagēns ādai vai locītavām – pārdevējs vai ražotājs, kam pievērst uzmanību?

Šodienas pasaulē visu var nopirkt tiešsaistē, arī uztura bagātinātāji pieejami lielā variācijā. Kā var ieraudzīt īsto un cik tad salīdzinoši daudz pielietot, ja pērkat interneta veikalā. Nav svarīgi, vai ir nepieciešams kolagēns ādai, nagiem vai pat kolagēns locītavām, būtiski būs izprast, kāds tad būtu mērķis. Profilaktiskos mērķos kolagēna lietošana ir pietiekama ar 5 g, bet, piemēram, ādas novecošanās vai varbūt locītavu bojājumu gadījumā, var pielietot 10 gramus dienā. Ķermeņa ikdienas vajadzība jau ir 2. tipa olbaltums 40 mg daudzumā. Vidēji kurss ilgst trīs mēnešus. Un pat, kad nepieciešams kolagēns ādai, būtiska tomēr ir molekulmasa kompanentiem. Pievērsiet īpašu vērību uz vitamīniem. Kolagēna uzsūkšanās nebūs realizējama bez dažādiem mikroelementiem un arī bez vitamīniem, tāpēc būtu vēlams, tomēr, lai uztura bagātinātāji saturētu visas vajadzīgās vielas, īpaši C vitamīnu. Brīdī, kad nepieciešams kolagēns, pirkt var to gan online vidē, gan arī aptiekā uz vietas. Bet bez šaubām tiešsaistē jau ir vienkāršāk, taču visu laiku mēģiniet uzzināt vairāk tieši par pārdevēju un pat, ja nepieciešams vēl tikai uztura bagātinātājs – kolagēns, atsauksmes nevar neievērot un detalizēti viņas jāapskatās.

Atbildēt

Close Menu