Pēkšņi saplīsis auto? Kur meklēt palīdzību?

Mašīna tieši tā kā cilvēka ķermenis agrāk vai vēlāk zaudēs pozīcijas vecuma dēļ un tad tai būs nepieciešams remonts. Aktīva transportlīdzekļa izmantošana noved pie motora un elektriskās vadības galveno elementu nolietojuma. Ja ir tāda iespēja, tad arī jau var saviem spēkiem labot automašīnu. Bet bieži vien brīvā laika, enerģijas vai arī gribēšanas trūkums liek pat auto entuziastam griezties pēc palīdzības, šinī gadījumā iet palīgā autoserviss Rīgā vai jebkurā citā pilsētā mūsu valstī. Bieži vien servisa izraudzīšanās ir ļoti smags darbs, kam svarīga kvalitatīva kā arī praktiska pieeja. Nav jāskrien un jāvadās uz mazu cenu, jo par to Jūs varat saskarties, ka autoserviss piedāvā nekvalitatīvu darbu. Autoservisa izvēle diezgan bieži paliek par īstu veiksmes spēli mašīnas īpašniekam. Nepieciešama ātra eļļas maiņa vai lukturu regulēšana ? Vērsies pie profesionāļiem!

Sertificēts autoserviss un vienkāršs autoserviss, tieši ar ko tad viņi atšķiras?

Visi servisi var būt dalīti 3 pamata grupās – oficiāls dīleru serviss, vairāku automašīnu brenda marku autoservisi vai privātie servisi un visbeidzot privātās garāžas.
Katrs automašīnu tirdzniecības uzņēmums specializējas vienā konkrētā mašīnas brendā, dažreiz divās, taču tad tās ir tehniski līdzīgas. Tieši tās tomēr ir drošas firmas, kas aizņem septiņpadsmit procentu tirgus daļu. Šāds autoserviss pielieto vien oriģinālas rezerves daļas, kā arī speciālu profesionālu aprīkojumu. Lai uzsāktu auto tehnisko apkopi, katrs oficiālais serviss ir licencēts un arī saņem atbilstošu sertifikāciju, kā piemēram, sertificēts lexus autoserviss. Sazinoties ar dīlera automašīnu servisu, Jūs bes šaubām iegūsiet augstas kvalitātes servisu ar garantijām jebkura tipa darbam. Tomēr tādu organizāciju servisa darbi nebūs lēti un izdevīgi.
Daudzu brendu automašīnu servisos būs izdarīts auto remonts neatkarīgi no tā valsts, markas un ražošanas gada. Visbiežāk tādas organizācijas piedāvā pat garantijas servisu kā arī pilda kvalitatīvu remontu. Un tas arī var būt, piemēram, sertificēts toyota autoserviss, taču nav markas pārstāvniecība. Un, protams, šeit darba izmaksas būs tiešām mazākas nekā tas ir pie izplatītāja. Tāds autoserviss Juglā atrodams, vai arī citā rajonā kā arī šeit var saņemt tādus pakalpojumus, kā auto diagnostika vai riepu montāža un balansēšana, un arī pats auto remonts uc. Tādi autoservisi veido apmēram trīsdesmit vienu procentu no kopējā tirgus.
Un visbeidzot eksistē auto remonts, kas veikts kaut kādā garāžā, kas visbiežāk jau ir neliela remontdarbnīca, kur darbojas vairāki darbinieki. Šeit automehāniķis var būt ar pieredzi un vēl lietpratīgs, taču bez vajadzīgās izglītības, turklāt sameklēt speciālistu tomēr ir ļoti smags uzdevums. Visbiežāk tādās garāžās tiks veikts zemas kvalitātes auto remonts. Tajā pašā brīdī netiks piedāvātas nekādas garantijas, taču izmaksas šajā vietā, visticamāk, vienmēr būs mazākas.

Laba autoservisa iezīmes

Kad tiek izvēlēts autoserviss Juglā vai arī jebkur citur, nevajadzētu lūkoties vienīgi uz pakalpojuma cenām. Būs nepieciešams izvērtēt autoservisa meistaru kvalifikāciju, ka arī nepieļaut, ka auto diagnostika tiek realizēta kādā nezināmā garāžas darbnīcā. Vislabākajā izkārtojumā var būt iztērēta tikai nauda un laiks. Sliktākajā – būs vajadzīgas jaunas rezerves daļas vai pat pats auto. Te ir optimālā shēma – līdz brīdim, kamēr ir garantijas periods, auto apkope un remonts jāveic konkrēti pie dīlera. Bet jau pēc garantijas serviss nav izdevīgs, kā arī tam nebūs lielas jēgas. Labāk ir griezties pie lieliem servisiem, kas tad var tikt dēvēti, piemēram, kā sertificēts lexus autoserviss. Kas tad attiecas jau uz servisiem privātajās garāžās, tad to servisu varētu izmēģināt tikai tajā gadījumā, ja Jums ir kāds savs uzticams automehāniķis vai arī auto elektriķis. Pretējā gadījumā vislabāk izlasīt pārējo klientu atsauksmes, tā kā arī nekvalitatīvi veikta riepu montāža un balansēšana varētu novest pie bīstamas situācijas uz ceļa.

Atbildēt

Close Menu