KAD IR JĀMAINA AUTO RIEPAS?

Katrai automašīnai, kas piedalās ceļu satiksmē, ir nepieciešama riepu maiņa divas reizes gadā, ja vien netiek izmantotas vissezonas riepas. Šī iemesla dēļ autovadītājus var iedalīt divās lielās grupās. Vieni visu cauru gadu brauc ar vissezonas riepām. Otra grupa dod priekšroku sezonālai riepu maiņai divas reizes gadā. Tas nav nedz pareizi, nedz nepareizi, jo galvenais ir sekot riepu stāvoklim, neatkarīgi no sezonas, piemēram, pārbaudot protektora dziļumu(spied te – https://mmkserviss.lv/riepu-razotaji/). Jebkuram auto īpašniekam ir svarīgi atrast uzticamu riepu servisu, kura darbinieki sniegs padomu jebkurā situācijā – sākot ar to, kādas riepas izvēlēties un beidzot ar to nomaiņu un apkopi.

KAS JĀZINA PIRMS AUTO RIEPU IEGĀDES?

Automašīnām iespējams uzstādīt trīs dažādu riepu veidus. Ar vissezonas riepām var braukt cauru gadu, taču jāuzmanās, kad temperatūra kļūst pārāk zema. Vasaras riepas tiek izmantotas gada siltākajos mēnešos, savukārt, ziemas riepas aukstajos. Ziema var sākties ātrāk vai arī nedaudz ievilkties, tādēļ riepu maiņu, ieteicams veikt tad, kad laikapstākļi pavasarī ir kļuvuši stabili. Viens no iemesliem, kādēļ vasaras riepas nebūs lietojamas ziemā un otrādi, ir ne tikai to tehniskās, bet arī ķīmiskās īpašības, jo vasaras riepas pie zemas temperatūras nav ekspluatējamas. Riepu servisā atradīsiet piemērotas riepas jebkuriem braukšanas apstākļiem un braucēja paradumiem.

VAI DISKU APKOPŠANA UN SERVISS IR OBLIGĀTI?

Riepu diski ir vēl viena automašīnas ritošās daļas sastāvdaļa, par kuru nepieciešams rūpēties. Vispopulārākie ir lietie diski, jo tie labi panes karstumu un tik viegli nedeformējas. Auto diskiem ir ļoti liela loma auto tehniskajā stāvoklī. Disku stāvoklis tiešā veidā ietekmē automašīnas dinamiku braukšanas laikā. Ja katru dienu jābrauc pa zemas kvalitātes, grants vai zemes ceļiem, tad disku bojājumi kļūs par ikdienu un servisa apmeklējums būs regulārs.

Atbildēt

Close Menu