Mežizstrādes pakalpojumu klāsts

Protams daudzi no mums jau ir redzējuši milzīgus baļķvedējus, kuru galvenā tara jau ir apaļkoks. Taču diez vai kāds ir iedomājies to, ka stumbrs, pirms tas ir iekrauts mašīnā, jau ir sadalīts pa sortimentiem. Mežizstrādē tieši šī tehnoloģija tiek visvairāk lietota. Īsumā tieši šī tehnoloģija paredz īpaši atlasīta koka stumbra dalīšanu daudzās daļās, piem., bērza finierkluči, turklāt finierklucis būs iedalīts klasēs B un A, vēl viena daļa ir taraskluči, aiz kuriem tad nāk papīrmalka kā arī malka. Priekš tam, lai maksimāli daudz saņemtu tieši no tā, ko tad var Jums sniegt meži, vajadzīgs atrast pārbaudītu partneri pie tam pašam saprast pamatus pa tiešo no mežizstrādes industrijas.

Pats apaļkoks kā arī tā izmantošana

Visi ir redzējuši, kad jau tiek izmantots koku transports, kur galvenā tara jau ir tieši apaļkoks. Mūsu valstī apaļkoks tiek pielietots, gan pašmāju izmantošanai, gan arī eksportam. Interesanti ir tas, kādā veidā tieši tiks sadalīts koka stumbrs, un, cik tad nozīmīgs jau ir katra koka sugas izejmateriāls. Visvērtīgākais sortiments būs A klases bērza finierkluči, tieši no šī koka jau ir vērtīgākais materiāls. Protams, finierkluči tiek iegūti arī no citu koku šķirnēm, kas arī ir dārgi, kad tas būs finierklucis atbilstošs B klasei. Bērza finierkluči tiek plaši pielietoti finierskaidas ražošanā. Talāk seko taras kluči, kuri jau tiek lietoti zāģmateriālu izgatavošanā. Pēdējais sortiments papīrmalka un malka, kas jau tiks izmantota granulu izgatavošanā. Ir jāsaprot, ka nevērtīgas koksnes nav un jebkuram materiālam tiek atrasts lietojums.

Kas tad nodrošina baļķvedēja pakalpojumus kā arī pērk cirsmas?

Meklējot sev sabiedroto mežizstrādes jomā, jāatrod īpaši uzticams un stabils uzņēmums, kas spēs izlīdzēt Jums jebkurā jautājumā. Nenoliedzami, konkrēti tie, kuriem jau ir ilggadīga pieredze jau ir numur viens, jo šie uzņēmumi tomēr ir vairojuši pieredzi kā arī darba kvalitāti. Parasti šajā sfērā būs piedāvāti baļķvedēja pakalpojumi, kas ir neaizstājams palīgs, laikā kad vajadzīgs, lai apaļkoks tiek nogādāts noteiktā vietā. Šiem uzņēmumiem interesē arī tādu produktu, piemēram, kā bērza finierkluči, taraskluči vai papīrmalka, iepirkšana. Kad nepieciešams kāds, kas spēs novērtēt Jūsu mežu, tad tie, kas vērtē mežu, kā arī ar prieku pērk cirsmas. Plaša spektra uzņēmumiem ir arī savi koklaukumi, kuros tiks uzglabāti apaļkoki un papīrmalka. Jebkurā gadījumā lielisks profesionālis varēs Jums palīdzēt jebkādā jautājumā.

Atbildēt

Close Menu