Jumta konstrukciju pārpilnība mūsdienīgajā pasaulē

Jumta konstrukcija un pats jumta segums var būt tik daudzpusīgs, ka nereti ieved maldināšanā celtrniekus bez pieredzes tikai ar to dažādību. Skatoties, kādi tad eksistē jumta konstrukcijas veidi, pašmāju būvniekam momentā jau ir neiespējami saprast, kas tad konkrēti būs nepieciešams nākotnes mājas jumtam un, ko ir lietderīgi pielietot konkrēti Jūsu gadījumā. Turklāt klienti vēlās, protams, lai jumts ir ne vienīgi pievilcīgs, bet, protams, arī spēcīgs, izturīgs kā arī atbilstu jebkurām normām. Vizuālā noformējuma daudzpusība ļauj dizaineriem likt lietā iztēli un īstenot visus visneparastākos projektus.

Uzzini vairāk – https://freimans.com/lv/par-mums/

Mājas jumta vizuālais izskats

Biežāk sastopamie ir tieši divslīpju un mansarda jumti, ir arī vienslīpes vai arī maju četrslīpju jumti, kā arī dažādu variāciju savienojumi. Interesantu mājas stilu iespējams panākt, gadījumā, ja jumta konstrukcija ir, piemēram, pavisam plakana, tomēr šajā gadījumā vienmēr ir daudz uzkopšanas pasākumu, tā kā nokrišņiem šeit nav noplūdes ceļu, taču jumta uzstādīšana un siltināšana ir visekonomiskākā. Bez šiem pastāv pat tik neparasti kumta konstrukcijas veidi, kā piramīdas veida jumts, kas savukārt ir līdzīgs sava veida piramīdai. Šis variants bieži vien tiek pielietots piemēram, kā dekora jumta papildinājums. Kā vēl viens neparastais variants jumta izskatam ir asimetrisks jumts, kur raksturīga viena īsa puse kā arī otra puse jumtam garāka. Vienmēr jāapzinās, jo jumta veida uzbūve būs sarežģītāka, jo bez šaubām tā būs dārgāka. Tādēļ, ka uz papildus jumta daļām, ir vajadzīgs arī papildus jumta segums.

Jumta konstrukcija – kāda tipa segums tad ir vislabākais?

Ir ļoti daudz dažādu jumta konstrukciju veidu, kas atšķiras savā starpā pēc jumta tipa vai pēc tā kāda veida tiks izmantots jumta segums, vai kā tiks veikta jumta siltināšana. Parasti izvēlās jumta spāres, taču tas izvēles variants būs pieņemams reizēs, brīdī, kad paredzēta jumta uzstādīšana objektam tikai līdz sešiem metriem. Tā kā jumta spāres būs gatavotas tikai uz objekta, šis process aizņem ilgu laiku un ir vajadzīga profesionālu celtnieku esamība. Savukārt koka kopnes jau tiek izgatavotas ražotnē un tad tiek atvestas uz objektu gatavā veidā. Tādā veidā jumta uzstādīšana paliek saprotama un ātri izdarāma. Koka kopnes parasti tiek izmantotas ne tikai dzīvojamo māju būvniecībā, bet arī lielu ēku vai angāru jumta likšanā.

Atbildēt

Close Menu