Kāda tipa grīdas būs Jūsu mājoklī?

Grīdas segumi aizņem ievērojamu jebkādas mājokļa vai arī dzīvokļa istabas daļu. Priekš tam, lai tiktu atrasti atbilstošākie grīdas segumi, būs jāņem vērā ne vienīgi istabas kopējais dizains, taču arī tādi apstākļi, kādos dotais materiāls tiks izmantots. Ja bērnistabai varētu izvēlēties kovrolīnu, tajā pat laikā vannas istabā vislabāk uzlikt flīzes. Viesistabā tiešām ir pierasts lamināts, parkets vai ielietās grīdas, pieliekamajos iespējams uzklāt vienkārši linoleju. Mūsdienu tirgus ir tik daudzveidīgs, ka pat ikkatrs var atrast piemērota veida grīdas segumus, kas, savukārt, atbildīs jebkurām prasībām un būs atbilstošs arī pēc cenas.

Kāda tipa grīdas būs piemērotākas – parketa vai arī lamināta?

Mūsdienīgi grīdas segumi ir tik tiešām lielā dažādībā, kaut gan visbiežāk izvēle jau ir starp fližu grīdu, parketu un laminata grīdlīstēm. Par flīzēm ir skaidrs, bet kā saprast, kas jau ir labāks parkets vai lamināts? Jo sākumā liekas, ka šie segumi tomēr ir tik ļoti līdzīgi. Savukārt lamināts izceļas ar vairākām priekšrocībām, kā galvenās ir pieejamā lamināta cena kā arī lamināta ieklāšana. Visiem jau ir zināms, ka gan lamināta ieklāšana, gan izjaukšana būs tik vienkārša, ka to var paveikt pašiem. Šī veida grīdas dēļi nezaudēs savu krāsu saulē un to virsma ir anti statistiska, neizsauc alerģiju un nekaitē veselībai. Šodien pieejamais lamināts var izcelties ar ekoloģiskiem materiāliem, bet to izgatavojot ir ekonomēti dabas resursi. Kā lielākais lamināta grīdlīstes mīnuss ir tas, kad to nemaz nav iespēja atjaunot. Jebkuram no mums ir skaidrs, ka lamināts izberžas laikam ejot, kā rezultātā tas ir jāmaina. Izturīgākais lamināts ir 33 klases, kas kalpo līdz pat 20 gadiem, taču patlaban parasti tiek uzstādīts trīsdesmit otrās klases lamināts.

Pats parkets izceļas ar sekojošām īpašībām – karstumizturība, absorbē skaņu, droša izmantošana, izturība un higiēniskums. Parketa grīdas dēļi ir ražoti no īsta koka, kas padara tā cenu tik augstu, no šī arī radās stereotips, ka parketa cena ir pārāk augsta, lai to pirktu. Taču jau ir arī demokrātiskāks variants un tas ir trīsslāņu parkets. Pamatā ir trīs parketa tipi – visdārgakais masīvais parkets, aiz tā iet divslāņu un trīsslāņu parkets. Izvēloties šo materiālu, ir jāpievērš uzmanība tādam apstāklim, vai, piemēram, parkets un tā forma ir nevainojama. Lai pārbaudītu grīdlīstes ģeometriju, tā būs jāsaliek kopā. Labi apdares materiāli būs bez spraugām. Bieži vien, ja tiek meklēts parkets, tiek izmantots mitruma mērītājs, pie tam parketa mitruma koeficients nedrīkst pārsniegt 9%.

Tad, kad tiek izvēlēts atbilstošākais parketa centrs, vispirms apskatiet atsauksmes un tad droši konsultējaties ar pārdevējiem. Diezgan bieži šeit var būt pārdots arī lamināts, vērsiet īpašu uzmanību, ka parasti lamināts akcija uz kuru ir, visbiežāk ir 32 klases. Izziniet visas nianses par ieklāšanas tehniku, parketu labāk, lai ieklāj speciālists.

Atbildēt

Close Menu