CIK DROŠI IR DARBA PIEDĀVĀJUMI TIEŠSAISTĒ?

Darba meklētāju un darba piedāvājumu skaits ir proporcionāli līdzīgs, tādēļ sabiedrībā saceltā ažiotāža par to, ka trūkst darba piedāvājumu nav gluži patiesa. Nav maz tādu cilvēku, kuri vēlas atrast arī otru vai pat trešo darba vietu, lai piepelnītos, ātrāk veiktu iekrājumus vai pilnveidotu savas prasmes arī citā nozarē. Darba sludinājumus un darba piedāvājumus darba meklētāji un darba devēji ērti var izvietot dažādos speciālos portālos un arī sociālajos tīklos. Darbs ārzemēs joprojām ir ļoti pieprasīts, tādēļ arī šāda veida sudinājumi tiek izvieto diezgan bieži. Taču, piesakoties darbam ārzemēs, būtu jāizvērtē visi riski un jāiepazīstas ar atsauksmēm par darbā iekārtošanas aģentūru. Gan darba devēiem pie mums Latvijā, gan ārzemēs, noteikti būs interesanti iepazīties ar CV un nepieciešamības gadījumā arī ar motivācijas vēstuli. Vairāk lasi te!

KUR ATRODAMI CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTUĻU PARAUGI INTERNETĀ?
Nekad nenāks par ļaunu atkārtot to, kā veidot savu CV un motivācijas vēstuli, jo tieši šie divi rādītāji ir tie, kas ar vien biežāk ir norādīti kā obligāta prasība un nepieciešamība darba pieteikuma iesniegšanai. Viens no labākajiem veidiem, kā izveidot īsu, bet koncentrētu informāciju par savām izglītības un darba gaitām, ir izveidojot CV online. Kādēļ online? Atbilde ir vienkārša – jo šādā veidā CV aizpildīšana ir precīza, jo tiek norādīts kurā sadaļā jāraksta nepieciešamā informācija un citi dati par sevi. Interneta meklētāji noteikti nāks talkā, kad būs nepieciešams atrast CV online paraugu. Vēl viena svarīga darba pieteikuma komponente nereti ir motivācijas vēstule, ko daudzi darba devēji lūdz pievienot savam CV vai darba pieteikumam. Paraugus, kā pareizāk veidot motivācijas vēstuli, varam atrast internetā un arī dažādās, ar nodarbinātību saistītās iestādēs.

Vajadzība pēc darba rokām nekad nav bijusi neaktuāla un nenozīmīga, tādēļ, visiem darba meklētājiem ir dažādas iespējas kā atrast sev piemērotu piedāvājumu darba tirgū. Visā pasaulē ierasta prakse ir darba meklējumi ārpus savas pilsētas vai tuvākajos rajona centros.

Atbildēt

Close Menu