Modernie web portāli var piedāvāt lielu krājumu ar dažādiem Jāņu dienas pantiņiem un daudz ko citu

Ziema ir beigusies un jau nāk klāt Bērnu diena un Vasarsvētki. Kalendārs sāk atgādināt par to, kam tad ir vārda dienas maijā vai jūlijā. Pie tam jūnijā mēs svinēsim vēl vienus ļoti gaidītus svētkus – Jāņus un Līgo dienu. Tieši tie jau ir svētki, kas jau sen latviešiem bija diezgan tuvi un arī gaidīti, tas bija saistīts ar dažādiem mistiskiem ticējumiem un vēl paražām. Kaut gan arī šodien mēs priecīgi atzīmējam gan Vasarsvētkus, gan Jāņu dienu. Bet šie notikumi ir vienmēr kopā ar jautrām dziesmām un arī skanīgiem dzejoļiem. Kur tad to visu, lai atrod? Tagad, kā smieklīgi Līgo pantiņi, gan Jāņu ticējumi, atrodami dzejoļu krājumu mājas lapā, kurā turklāt būs parocīgs rīks dzejoļu meklēšanā.

Kas būtu labāk – nerātni Līgo pantiņi vai, piemēram, skaisti Jāņu dzejoļi?

Mūsdienās tiešām nevienu nevar pārsteigt un ikvienam zināmie Līgo dzejoļi un tautasdziesmas ir apnikuši. Kā tad izbrīnīt šinīs jautrajos svētkos? Pastāv dažādi smieklīgi Līgo pantiņi un mīļi novēlējumi Līgo dienā, kaut gan šos parasti interneta plašumos ne tik vienkārši sameklēt. Protams, labāk būtu doties tāda veida mājas lapā, kurā jau ir parocīgs instruments, kas ļauj atlasīt, piemēram, nerātni Līgo pantiņi vai arī bērnu dzejoļi. Viennozīmīgi tas jau ir kā ērti, gan saprotami. Arvien vairāk cilvēki meklē, ko nedzirdētu un arī interesantu, šinī gadījumā varētu izcelties ar to, ka pastāsta, kas ir Vasarsvētki. Un mūsdienās šis viss sameklējams vienuviet, kas tieši jau ir ļoti ērti modernam indivīdam.

Nozīmīgs jau ir ne vienīgi apsveikums Jāņos, bet, protams, arī tradīciju ievērošana

Nāk Līgo un tas, ko tad cilvēki mēģina atrast ir šie Līgo pantiņi. Taču vecmammas šos svētkus uztver nopietnāk un būtu ļoti priecīgas, ja mēs ievērotu kādas paražas saistībā ar šiem svētkiem. Kāda veida tradīcijas ir populārākās? Viennozīmīgi, to var arī uzzināt dzejoļu krājumu portālos. Ir vietnes, kur var atrast Bērnu dienas dzejoļus un lasīt vairāk jau par to, kas tad ir Vasarsvētki, ticējumi saistībā ar šiem svētkiem un daudz citu interesantu lietu. Tāpēc, ja tiks skatīti Vasarsvētku, Līgo vai arī Jāņu dienas pantiņi, varētu rekomendēt tikai tādu vietni, kurā ir viss – sākot ar bērnu apsveikumiem un pabeidzot ar informāciju par svētkiem, paražām un svētku kalendāru.

Atbildēt

Close Menu