Ziedošanas varianti un iespējas darīt labu pie mums valstī

Šodien ikviens ir informēts par ziedošanas opcijām. Pamatojoties uz statistiku, var teikt, ka ikviens mūsu valsts iedzīvotājs tomēr ir veicis ziedojumus, iemetot naudas atlikumu pie kasēs izvietotajām ziedojumu kastītēm, skaitot uz ziedojumu vākšanas kontu vai sūtot sms. Sevišķi aktīvi tika uzsākts vākt ziedojumus Ukrainas atbalstam, lai sniegt atbalstu kārā cietušajiem. Patlaban ziedot ir vienkārši un jau var izvēlēties, kam tieši vēlaties izlīdzēt. Biežāk dažnedažāda tipa palīdzības atbalsts šeit tiek īstenots izmantojot dažādu labdarības fondu un sabiedrisku organizāciju strādāšanu. Iedzīvotājiem šāda palīdzības sniegšanas opcija tad ir skaidra kā arī saprotama. Ziedojot izmantojot drošu sabiedrisku organizāciju, jau ir skaidrs, ka līdzekļi noteikti sasniegs saņēmēju. Kā tieši tiek īstenota veikto ziedojumu novirzīšana un kuram tiek palīdzēts, uzzināt vairāk var tālāk.

Īstenots atbalsts

Kā tika pieminēts, mūsu valstī labdarība īstenojas ļoti dažādos variantos un arī virzienos. Sniedz atbalstu cilvēki pat ar pašu fizisko darbu, piem., ja vajadzīgi pedagogi nometnē īpašiem bērniem vai, piemēram, vācot dāvanas tiem. Šāds darbs būs saukts par labprātīgo darbu, tā kā apmaksa jau par to netiks izmaksāta. Diezgan daudz var tikt savākts, lietojot krājkasītes tirdzniecības centros, šodien tādā veidā arīdzen vāc palīdzu Ukrainas valstij. Visērtāk ziedot ir caur lielām organizācijām, kā piemēram, ziedot.lv. Šīs organizācijas mājas lapā jau ir samērā daudz dažādu veidu kam ziedot – palīdzība veciem cilvēkiem, atbalsts bērniem, neparedzētās situācijās un arī cita veida varianti. Jebkurš labdarības fonds Latvijā īsteno kādu projektu, vēlāk par rezultātiem var iiepazīties fondu publiskajās lapās. Bez fondiem, eksistē dažādu turīgo iedzīvotāju veidotie fondi, piemēram, Pētera Avena labdarības fonds. Šeit netiks savākti ziedojumi, bet Avena kungs, izmantojot šo fondu, par saviem līdzekļiem realizē dažāda veida palīdzības pasākumus, kur ir iekļauts atbalsts medicīnai, zinātnei un kultūrai, piemēram, katru gadu notiekošais Rīga Jūrmala festivāls.

Kurās organizācijās droši var novirzīt ziedojumus?

Visi zinām, kādā veidā mūsu valsts iedzīvotāji ziedoja Ukrainas cilvēkiem, sniedzot atbalstu tiem kara periodā. Taču kādā veidā strādā pašmāju ziedojumu organizācijas? Bez vērienīgiem projektiem, kā “Eņģeli pār Latviju”, mums jau ir samērā dažādas labdarības organizācijas, kur visi droši var ziedot un no kurienes palīdzība tik tiešām tiks virzīta palīdzības lūdzējiem. Taču pirms ziedot, uzmanīgi nepieciešams pārliecināties, kad konkrētā organizācija vai arī labdarības fonds tiešām realizē palīdzības sniegšanu. Standartā labdarības fonds Latvijā ir tā iestāde, kura sniedz atbalstu ne no ziedotajiem naudas līdzekļiem, bet no tā dibinātāju naudas. Piem., P.Avena fonds, no kura līdzekļiem tika īstenots atbalsts medicīnai, bērniem un, protams, kultūrai. Tad tieši šī fonda dibinātājs P.Avens kopā ar Fridmani tad ir ziedojuši Ukrainas valstij 150 milj. EUR un apņemas palielināt Alfa Bank Ukraina pamatkapitālu tieši par vienu miljardu dolāru. Kā tas jau ir redzams iespējas ziedot ir daudzas un dažnedažādas, ir tikai jānoskaidro, vai ziedojumu vākšanas organizācija ir droša un arī pārbaudīta.

Atbildēt

Close Menu