Riepas – kurā vietā iegādāties un tad kā atrast?

Auto vadāmība, kā arī braukšanas komforts ir atkarīgs jau no tā visa, kādas tad auto riepas tiek piemeklētas. Tomēr, lai sekmētu vislabākos un daudz drošākus braukšanas apstākļus, ir vajadzīgs, tomēr, lai riepas būtu atbilstošas Jūsu auto, protams, arī apstākļiem, kādos tās būs lietotas. Svarīga ir vēl un sezonalitāte – vasaras riepas un arī sunfull ziemas riepas savstarpēji būs atšķirīgas. Priekš tam, lai izdarītu pareizo savu izvēli, kad tiks meklētas riepas Rīgā vai citur Latvijā, centīsimies uzzināt visvairāk to, kam tad pievērst uzmanību, meklējot auto riepu pārdevēju un arī to pašu riepu specifikācijas, kurām tad jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Ziemas vai vasaras auto riepas

Pats galvenais pirms nopirkt auto riepas, būs izlasīt auto lietošanas instrukciju. Ražotājs uzskaita neskaitāmas būtiskas auto riepu īpašības, kuras ievērojami atvieglos Jūsu atrašanu. Kad lietošanas dokumenti nemaz nav atrodami, iespējams izpētīt tos modeļus, kuri jau ir pārdošanā. Visbiežāk jau tiek meklētas diezgan lētas auto riepas, taču ieteicams izpētīt vidējā segmenta variantus. Šajā gadījumā runa iet jau par drošību, labāk ir pasūtīt pārbaudītas auto riepas. Izgatavotāji piedāvā cilvēkiem ziemas, vasaras riepas un arī vissezonas variantus. Īsto auto riepu atrašana piemērotu klimatam sniedz iespēju pievarēt jebkādus laikapstākļus – sniega puteni, stipru lietu, aukstumu un karstu ceļa segumu. Ziemas riepas jau ir diezgan mīkstas un elastīgas, tādēļ aukstā temperatūrā tās nekļūst cietas kā arī ļoti trauslas. Auto riepu protektoros ir ļoti daudz lielu šķērsveida rievu, no kurām katra labi noņem sniegu un vēl šļakatas. Vasaras auto riepām jau ir raksturīgs blīvs savienojums un arī laba izturība, pat saskaroties ar ļoti svelmainu asfaltu. Savukārt vissezonas auto riepas ļoti karstās temperatūrās pārāk ātri ekspluatējas, bet tajā pat brīdī, gadījumā ja tomēr ir ļoti maza temperatūra, šādas riepas kļūst diezgan cietas un vienlaicīgi trauslas. Labākā gaisa temperatūra vissezonas riepu izmantošanai jau ir sākot ar 0 līdz pat +15 grādiem pēc celsija. Protektora zīmējums tieši ietekmē mašīnas manevrētspēju un vadāmību uz konkrēta ceļa seguma, noteiktā klimatā. Gareniskie bloki zīmējumā samazina pretestību, mazina troksni un padara vadīšanu stabilu. Riepas, kurām ir raksti tieši ar diezgan dziļām un platām šķērsveida rievām, ūdens un vēl dubļi labāk tiek atgrūsti tieši no riepām. Ja rodas jautājumi riepu atrašanā, labāk griezties tieši pie speciālistiem.

Drošs auto riepu serviss – kā pareizāk atlasīt?

Tad, kad jau tiek meklētas riepas Rīgā vai citur Latvijā, visi pašu atrašanu uzsākam online. Tāpēc mūsdienīgs riepu serviss noteikti ir ar savu interneta lapu. Riepu maiņa parasti tiek īstenota divas reizes gada laikā, tiešām būtu izcili, ja eksistē pieejama riepu noliktava, kurā glabāt Jūsu riepas līdz pienāk brīdis tās nomainīt. Svarīgi, kad servisa piedāvājumā ir ne tikai riepas, bet, protams, arī piemēram riepu diski un var tikt sniegti dažādi pakalpojumi, piemēram, riepu montāža. Nozīmīgs apstāklis, ja būs iegādātas jaunas riepas vai arī mainītas uz savām sezonai piemērotajām, būs riepu balansēšana, tā kā citā gadījumā var nebūt droši braukt. Vienmēr apskatiet atsauksmes, patlaban tiešsaistē var sameklēt visu informāciju, kas piemēram priekš Jums palīdzēs atrast īsto riepu garāžu. Samērā svarīgi ir un būs kvalitatīvi darbinieki, kuri kā mainīs auto riepas, tā arī rekomendēs labākos variantus.

Atbildēt

Close Menu