Acu pārbaude – kādā veidā nekļūdīgi atrast speciālistu?

Acu ārsts tad ir viens no tiem speciālistiem, kas jau tiešām būtu jāapmeklē vismaz reizi gadā. Mazuļiem, kā piemēram, acu ārsts ir obligāts un pat ir skolas, kur speciālists var arī atbraukt uz pašu izglītības vietu. Mēs, protams, vēlamies, lai mūs izmeklētu profesionālis, kurš varēs pamanīt arī vismazāko problēmu. Ikgadēja redzes pārbaude ļauj atrast novirzes to sākuma stadijā, tādā veidā jau var izvairīties no veselības problēmām. Kā labāk izvēlēties speciālistu un uz ko vērst uzmanību, centīsimies uzzināt turpmāk. Var uzzināt vairāk uzņēmuma mājaslapā, kā arī zemāk rakstā!

Kas var pārbaudīt acis?

Tad kādi ir acu speciālisti? Agrāk jau bija kāds speciālists okulists, pie kura arī gājām pārbaudīt redzi, taču tagad redzes ārsti veic noteiktas darbības, saskaņā ar savu profesiju. Piemēram, optometrists – tas ir ārsts, kas tieši strādā ar redzes slimībām un kuram būs medicīnas personas sertifikāts atbilstoši savai kvalifikācijai, kurš jāatjauno ik pēc pieciem gadiem. Šis speciālists izmeklē pamata problēmas, laikā kad tiks veikta redzes pārbaude, strādājot gan ar pašu redzi kā objektu, gan arī jau ar pašu aci. Šāds acu ārsts jau var nozīmēt arī koriģējošās brilles un lēcas acīm. Turpretim, ja tiek identificētas problēmas, ārsts pacientu nosūta uz ārstēšanu. Šādu procesu veic oftalmologs acu ārsts. Oftalmologs – ārsts, kura jau pienākumos tiek iekļauta redzes pārbaude, diagnostika, slimību ārstēšana, preparātu nozīmēšana, un pastāv tāda veida oftalmologi – acu ārsti, kas veic acu operācijas. Bez tam šie ārsti palīdzēs izvēlēties koriģējošās brilles vai arī kontaktlēcas. Visbeidzot optiķis, kas nav ārstnieciskā persona. Viņš strādā jau ar izrakstīto recepti, ko dabūjāt no oftalmologa vai arī optometrista. Pats optiķis spēs izgatavot koriģējošās brilles atbilstoši receptei, sataisīt rāmjus brillēm un arī izvēlēties brillēm materiālus. Ir arī saistīta specialitāte: optometrists, kas ir arī optiķis. Šis ārsts drīkst pārbaudīt acis, kā arī izgatavot piemērotas brilles.

Acu ārsts – uz ko skatīties, kad meklē?

Brīdī, kad būs vajadzīgs acu ārsts, pats pirmais, kas tieši būtu jāsaprot – vajadzīga ārstēšana vai arī parasta acu pārbaude. No tā izriet, kāds okulists būs nepieciešams – oftalmologs vai optometrists. Optometrists izkontrolēs redzi, bet jau oftalmologs veiks ārstēšanu. Savukārt, ja jūtat, kad brilles kļuva diezgan vājas, var būt, ka tieši Jums pat pietiks ar optometristu – optiķi, kurš spēs pārbaudīt redzi, kā arī sataisīt koriģējošās brilles. Jebkurā izkārtojumā, kā oftalmologs, gan optometrists jau ir mediciniskā persona, kas nozīme, ka tiem jau ir jābūt kvalifikācijas sertifikātiem, kurus varētu pārbaudīt. Nākamais būtu sameklēt rekomendācijas tieši par acu ārstu. Protams, jau ir ērti, ja var digitāli pierakstīties uz konsultāciju un vietnē uzreiz redzēt izmaksas acu pārbaudei. Acu redze jau ir svarīga lieta, tādēļ tas būtu jāuztic tikai kvalificētam speciālistam.

Atbildēt

Close Menu