AUTO RIEPU TIPI

Katrs auto vadītājs ir informēts par to, ka riepas jāmaina divas reizes gadā. Automašīnu vadītājus var iedalīt divās grupās. Daļa vadītāju maina automašīnas riepas katru sezonu, bet otra daļa izvēlas vissezonas riepas. Tiem, kuri izvēlas braukt ar vissezonas riepām, ieteikums regulāri pārbaudīt to tehnisko stāvokli, savukārt ziemas riepu lietotājiem – protektora biezumu. Riepu tehniskajam stāvoklim jāseko līdzi regulāri. Vislabāk ir atrast uzticamu riepu servisu, kas vienmēr palīdzēs ar padomu, spēs atrisināt radušās problēmas un veiks riteņu, riepu un disku apkopi un nomaiņu.

VAI RIEPU SEZONĀLO MAIŅU VAR VEIKT ĀTRĀK?

Protams, ka ziemas riepas, vasaras un vissezonas riepas ir opcijas, kādas pieejamas autovadītājiem visā pasaulē. Ar vissezonas riepām var braukt cauru gadu, taču jāuzmanās, kad temperatūra kļūst pārāk zema. Kā jau pēc nosaukumiem var spriest, ziemas riepas tiek izmantotas aukstajos, bet vasaras riepas siltajos mēnešos. Ziema var sākties ātrāk vai arī nedaudz ievilkties, tādēļ riepu maiņu, ieteicams veikt tad, kad laikapstākļi pavasarī ir kļuvuši stabili. Viens no iemesliem, kādēļ vasaras riepas nebūs lietojamas ziemā un otrādi, ir ne tikai to tehniskās, bet arī ķīmiskās īpašības, jo vasaras riepas pie zemas temperatūras nav ekspluatējamas. Riepu servisā atradīsiet piemērotas riepas jebkuriem braukšanas apstākļiem un braucēja paradumiem.

DISKU LOMA AUTO TEHNISKAJĀ RAKSTUROJUMĀ

Jebkurā auto servisā vai riepu garāžā ir iespēja pārbaudīt ne tikai riepu tehnisko stāvokli, bet arī riepu diskus. Lietie diski, kas ir izgatavoti no viegla metāla, ir vispieprasītākie. Braukšanas dinamika, stabilitāte uz ceļa – tie ir tikai daži no kritērijiem, kuru precizitātē diskiem ir viena no galvenajām lomām. Braucot pa nekvalitatīviem ceļa segumiem un grants ceļiem, disku bojājumi nav nekas jauns, tāpēc, ja ikdienā jāšķērso šādi ceļi, disku apkope un pat labošana būs nepieciešama diezgan regulāri.

Atbildēt

Close Menu