KĀ AIZBĒGT NO LIELIEM KOMUNĀLO PAKALPOJUMU RĒĶINIEM?

Ja visa pasaule uz mirkli apstātos, tad celtniecības darbi noteikti turpinātu noritēt tik pat straujā tempā kā līdz šim. Mūsdienās svarīgi nodrošinās ēkai lielisku energoefektivitāti, jo tā ne tikai palielina komforta līmeni, bet arī samazina izmaksas ilgtermiņā. Šķiet, energoefektivitāte ir tas jēdziens, ko pēdējo desmit vai pat piecpadsmit gadu laikā dzirdam visai bieži. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība. Ēkas energoefektivitātes celšana ir viens no veidiem, kā samazināt citas izmaksas. Būvmateriālu veikalos varam atrast visu, sākot ar dažāda veida siltināšanas materiāliem, labas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas precēm un daudz ko citu.

TEICAMA CENAS UN KVALITĀTES IZLASE SILTUMIZOLĀCIJAS MATERIĀLIEM

Viens no, ja ne pats svarīgākais aspekts energoefektīvam mājoklim ir kvalitatīva siltināšana, kas novērš siltuma zudumus un citas vērā ņemamas neērtības. Siltumizolācijai izmanto dažādus materiālus, ne tikai jau pierasto akmens vati, bet arī kokšķiedras plāksnes, minerālvati, beramās kokšķiedru vates, fibrolīta plāksnes. Pēc siltināšanas darbu veikšanas, jāizvēlas piemērota apkures sistēma. Daudzdzīvokļu namos tā parasti ir pilsētas centrālapkure, taču privātmājās un cita veida ēkās, mēdz izmantot centralizētos apkures katlus, kas darbojas ar gāzi vai dažāda veida kurināmo un arī krāsnis. Lai siltināšanas darbi tiku paveikti maksimāli optimāli, nepieciešams sekot visiem ražotāja norādījumiem materiālu izmantošanai(uzzināt vairāk te – fibrolīts). Saprotams, ka katram ir ierobežots budžets, jo šāda veida darbi nav lēts prieks, taču, noteikti konsultēšanās ar veikala personālu, palīdzēs saprast, kā optimāli savienot pieņemamas izmaksas ar lielisku rezultātu.

KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS IZBŪVE MĀJĀS

Kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas veids ir vēl viens svarīgs elements jebkurā mājoklī. To remontdarbi un kļūdu risināšana var sagādāt galvassāpes arī maciņa biezumam. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šajā aspektā nederēs uzskats par maksimāli lētu materiālu izmantošanu, jo rezultāta kalpošanas ilgums būs nenoteikts. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Close Menu