Jumta segums Jūsu mājoklim

Parasti, runājot konkrēti par jumta izgatavošanu, šajā gadījumā nozīmīgs būs ne vienīgi jumta segums, bet gan viss mājas jumts pamatā. Un, ja jumta veids mājai var tikt izvēlēts pat tikai celtniecības laikā, tad jumta segums, kas ir viens no svarīgākajiem mājas posmiem, jau ir rūpīgi jāizrēķina pie tam jāveic tā projekts pirms būvniecības uzsākšanas. Būtu jāizprot, kādi jumta konstrukcijas veidi būs piemēroti konkrēti Jūsu gadījumā. Pastāv tik ļoti daudz dažādu variāciju – sijas, jumtu spāres un kopnes, kā tie atšķiras un, ko izvēlēties, ir ļoti svarīgs jautājums.

Lasi arī – https://freimans.com/lv/projektesana/

Paša jumta konstrukcijas veidi

Jumta konstrukcija, kuru parasti mēs visi redzam sev apkārt parasti ir jumts ar diviem slīpumiem, šis veids atšķiras ar praktisku izmantošanu, vienkāršu uzlikšanu un šim variantam piemērots jebkurš jumta segums mājai. Populārs mūsdienās ir mansarda jumts, kur ir četras plaknes uz katru mājas pusi pa divām. Šis veids ir tik ļoti pieprasīts, tā kā tiek iegūta papildus vieta. Saimniecības ēkām parasti izmantota jumta konstrukcija ir vienslīpes, bet to nepielieto lielām ēkām. Interesanta un ļoti sarežģīta konstrukcija ir četrslīpju jumts. Jumta uzstādīšana ir vienkārša, bet kopšanā sarežģīts ir plakanais jumts. Mājas jumts reizēm pieļauj vairāku tipu savienošanu, tādējādi padarot objektu interesantu un vēl neaizmirstamu.

Ir ļoti daudz dažnedažādu jumta konstrukciju veidu, kuri atšķiras pēc jumta tipa un pēc tā kāds būs jumta segums, vai kā tad tiks veikta jumta siltināšana. Visbiežāk izvēlās tieši jumta spāres, taču tas veids ir pieņemams brīžos, tad, kad notiek jumta uzstādīšana celtnei tikai līdz sešiem metriem. Ņemot vērā to, ka jumta spāres tiek gatavotas jau uz vietas, šis process paņem tiešām ilgu laiku un obligāta profesionālu celtnieku esamība. Bet koka kopnes tiek izgatavotas rūpnīcā un jau tiek atvestas gatavā veidā. Tādā veidā jumta uzstādīšana kļūst par saprotamu un ātru darbu. Kopnes parasti tiek pielietotas ne vienīgi privātmāju celtniecībā, taču arī milzīgu noliktavu vai angāru jumta uzstādīšanā.

Atbildēt

Close Menu