Vai ikkatrs varēs nodrošināt tūlītēju palīdzību cilvēkam nelaimē?

Ikvienam, jau mācoties skolā, ir zināmi pirmās palīdzības kursi. Vēl pirmās palīdzības kursi csdd obligāta prasība un ir ielikti ikvienas auto skolas mācību programmā. Taču daudzās autoskolās pirmā palīdzība tike pasniegta pavirši, un nākamie vadītāji nepievērš tiem nepieciešamo vērību. Pie tam laikam ejot, gan pirmā palīdzība autovadītājiem, tā arī skolā mācītais aizmirstas. Taču dzīvē rodas tādas situācijas, kad pat minimālas iemaņas mākslīgajā elpināšanā, jau var izglābt kadam dzīvību. Tālab pati pirmā palīdzība jau ir tāda lieta, kas ir jāzina ikvienam no mums. Pirmā palīdzība jāzina daudzās profesijās, arī, ja esi piemēram, trimmera operators.

Svarīgākās lietas no pirmās palīdzības kursiem

Protams, lai neapmulstu un, lai pareizi būtu sniegta pirmā palīdzība, būtu svarīgi ielāgot tādu secību. Sākumā jau ir jābūt pārliecinātiem par sevi, ka esat drošībā, par to nepārtraukti atgādina arī pirmās palīdzības kursi csdd. Nodrošiniet drošību cietušajam un citiem cilvēkiem. Pārbaudiet, vai tiešām cietušajam jūtamas jebkādas dzīvības pazīmes (pulss, elpošana, acu reakcija uz gaismu). Tomēr, lai pārliecināties par elpošanas pazīmēm, vajadzīgs atmest cietušā galvu atpakaļ, noliekties pie sejas un pēc tam pamēģināt sadzirdēt vai sajust elpošanu. Priekš tam, lai sataustīt cietušā pulsu, būtu nepieciešams novietot pirkstus uz artēriju. Lai pārliecinātos, ka cietušais ir pie apziņas, ir jāsakrata tas, taču vien, kad tas nedarīs pāri cietušajam. Uzreiz jāzvana uz viens viens divi, bet pēc tam jāmēģina nodrošināt pirmā palīdzība, kas atkarībā no situācijas varētu būt – atjaunot elpošanu, sirds un plaušu reanimācija, asins plūsmas apturēšana kā arī citas pasākumu darbības. Savukārt cietušajam jānodrošina ērtības un tad jāsagaida palīdzība.

Pirmā palīdzība – mācību vietas sameklēšana

Visi autobraucēji zina, kas ir pirmā palīdzība, bet arī vairāki jau visu ir aizmirsuši. Bet, ja gadās situācija, ja pirmā palīdzība tiešām ir vajadzīga, daudzi apmulst. Līdz ar to protams labāk būtu atsvaidzināt visu un tam nav vajadzīgs iet uz auto skolu. Var būt atrasts jebkurš mācību centrs, kurā būs macīti nepieciešamie pirmās palīdzības kursi. Bet apskatiet atsauksmes par atrasto vietu, priekš tam, lai Jūs netērējat naudu par velti. Aplūkojiet, kāda tieši ir interneta lapa un vai Jūs interesējoša informācija ir viegli sameklējama. Sazvanieties ar vietu, uzdodiet Jūs interesējošos jautājumus. Protams, ka atceraties, ka tieši pirmā palīdzība jebkuram ir ļoti svarīga.

Atbildēt

Close Menu