Jumta segums – kam jāpievērš pastiprinātu uzmanība?

Jumts, kā arī šī jumta konstrukcija aizņem būtisku vietu mājas celtniecības budžeta plānošanā, tā kā to var to varētu būvēt dažnedažādu pie tam varētu būt izvēlētas arī koka kopnes kā stila elements. Dažādie jumta konstrukcijas veidi var tik ļoti atšķirties savā starpā, ka ietekmē izmaksas, kuras var būt {kā pieņemamas kā atbilstoša}, kā arī pretēji, izraisīt šoku. Jumta segums kā arī tā slīpuma lielums var ietekmēt bēniņu iekārtošanu un veido pašas mājas izskatu. Bez tam nemaz nedrīkst aizmirst, kad arī tāda lieta kā jumta siltināšana spēlē būtisku lomu celtniecības procesā.

Jumta konstrukcijas veidi

Jumta konstrukcijas veidi pastāv ļoti dažādi, kaut gan pieprasītākie mūsdienās tad ir vienslīpnes un jumti ar diviem slīpumiem. Bagātiem klientiem patīk jumta konstrukcija pēc franču stila, kas ir mansarda jumts, tā kā šeit var tikt ierīkota vēl viena vieta priekš istabas bēniņos. Šajā gadījumā tieši jumta siltināšana ieņem 1.vietu. Droši vien ikviens ir redzējis, ka tieši sērijveidu dzīvokļu mājām ir plakani jumti, šeit jumta segums visbiežāk ir no bitumena. Turpretim sarežģītāka jumta konstrukcija pieprasa cita tipa segumu, kā piemēram, lielisks veids būtu dakstiņjumts. Šis jumta segums būs izturīgs pret jebkāda veida vides faktoriem un kalpo līdz pat simts gadiem.

Jumta kopnes vai spāres?

Pašas jumta kopnes ir tāda veida jumta konstrukcija, kura savā starpā savienojas ar tērauda plāksnēm, tādējādi iegūstot spēcīgu konstrukciju un arī tiks ietaupīta pati koksne. Koka kopnes taisa no izkaltētas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar antiseptiķiem, tādējādi padarot kopnes ilgmūžīgas un ugunsizturīgas. Savukārt, jumta spāres jau pieprasa trīsreiz vairāk koksnes, padarot koka kopnes par labāku alternatīvu. Koka kopnes parasti ir ka viegli uzliekamas, gan arī spēcīgas, un šāda jumta konstrukcija tiek pielietota gan dzīvojamās mājās, kā arī ražošanas ēkās un saimniecības ēkās.

Atbildēt

Close Menu