KAS IR LABĀKS – JAUNS MATRACIS VAI VIRSMATRACIS?

Gultai un tās kvalitātei ir liela nozīme jebkura cilvēka dzīvē, un tik pat liela nozīme ir matracim. Meklējot jaunu gultu, jāpievērš uzmanība ne tikai dažādām ar mēbeli saistītām detaļām, bet arī matracim un visu, kas ar to saistīts. Matracim ir jābūt piemērotam, jo spēlē lielu lomu tajā vai esam kārtīgi atpūtušies un kā jūtas mūsu mugura pēc vidēji 7 guļus stāvoklī pavadītām stundām. Nereti no rīta pamostamies ar sajūtu, ka pāri būtu pārbraucis traktors, tādēļ jāmeklē risinājums tam, lai atpūtas brīžos ķermenis tiešām būtu atpūties un atslābinājies(vairāk skatīt te – divguļamās gultas). Daudzi mēdz iegādāties virs matračus, kas var būt risinājums, taču ne ilgtermiņā, tādēļ paralēli jāmeklē arī piemērots matracis.

KĀDU MATRACI LABĀK IZVĒLĒTIES?

Nemaz ne tik sen pircēju izvēles iespējas matraču iegādei bija nelielas. Veikalos varējām atrast porolona atsperu matračus, kuru kalpošanas laiks nebija pārāk ilgs un tie arī nebija pārāk ērti. Atsperes mēdza deformēties un porolons ar laiku tika izgulēts un matracis palika neērts, pavisam noteikti ne vairs ergonomisks ar ortopēdiskām īpašībām. Mūsdienās, veikalos atrodamos matračus, veido no mūsdienīgiem materiāliem – memory foam putām, lateksa un kokosa šķiedrām kā arī atsperes ir izkārtotas speciālās atsperu bloku kabatiņās. Visiem matračiem ir noņemams un mazgājams pārvalks, kas matrača lietošanu un kopšanu ļoti atvieglo.

KAS JĀŅEM VĒRĀ PĒRKOT MATRACI?

Kad izvēlamies matraci, protams vēlamies, lai tas ir lieliskā cenas un kvalitātes līdzsvarā. Latvijā ražoti matrači ir teicamā cenas un kvalitātes attiecībā. Matrači, kas ražoti Latvijā ir pieejami gan mazākos, bērnu gultām domātos izmēros, gan lielos izmēros. Ideāls matracis pa ideālu cenu ir tas, ko atradīsiet meklējot Latvijā ražotus matračus. Arī materiālu daudzveidība nodrošina to, ka sava ideālā matrača atrašana nav sapnis, bet realitāte. Jebkuram labam matracim ir jāspēj nodrošināt slodzes mazināšanos mugurai, jāuzlabo asinsrite un jānodrošina normāla pozicionēšana guļot, lai ķermenis maksimāli spētu atpūsties.

Atbildēt

Close Menu