ZIEMAS UN VASARAS VAI VISSEZONAS RIEPAS?

Ikviens mašīnas vadītājs zina, ka mainotes sezonām, obligāta arī auto riepu nomaiņa. Autovadītāji iedalās divās grupās. Vieni dod priekšroku savām mašīnām uzstādīt vissezonas riepas, tādā veidā sezonām mainoties atkrīt problēma par jaunu riepu iegādi vai esošo nomaiņu. Taču, otra daļa izvēlas riepu komplektu nomainīt divas reizes gadā. Pats būtiskākais, kas jāatceras katram automašīnas vadītājam, ir regulāra riepu tehniskā apskate un apkope, lai brauciena laikā nerādītos nepatīkami pārsteigumi. Šim mērķim lieliski darbojas riepu serviss un tā zinošie darbinieki, kuri vienmēr palīdzēs ne vien ar riepu pārbaudi, bet arī padomiem un arī ieteikumiem.

 

Autovadītājiem pastāv vairākas izvēles saistībā ar riepām, kas tiek izmantotas automašīnai ikdiena. Tām ir iespējams uzstādīt ziemas un vasaras riepas, kas ir jāmaina divas reizes gadā, vai arī vissezonas riepas, kas ir lietojamas dažādos laikapstākļos, taču, tas nebūt nenozīmē, ka to stāvoklim var nesekot līdzi. Vissezonas riepas ir ieteicams izmantot, ja termometra stabiņš aiz loga nemēdz nokristies zemāk par 0 grādiem un vasaras mēnešos to protektors var nodilt ātrāk. Visiem riepu veidiem galvenā atšķirība ir ķīiskajā sastāvā, tādēļ ar vasaras riepām ziemā un ziemas riepām vasarā, braukt ir nedroši, kā arī vissezonas riepu ķīmiskais sastāvs paredz, ka tām ir nepieciešama regulāra apkope, tādēļ uzskats, ka vissezonas riepas neprasa nekāda veida apkopi visu cauru gadu ir mīts.

UZTICAMS RIEPU UN DISKU SERVISS.
Jebkurā riepu servisā ir iespējams veikts arī automašīnas disku apkopi un servisu. Disku veidi ir dažādi un specialista ieteikums par to, kādus diskus izvēlēties savam auto, noteikti noderēs. Daudzi nemaz nezina, cik liela nozīme ir automašīnas diski, pie tam, tik pat daudzi uzskata, ka to funkcija ir tikai dekoratīva, taču, disku fiziskais stāvoklis ietekmē ne tikai stabilitāti un dinamiku, bet arī ekonomiskumu.

Atbildēt

Close Menu