21. GADSIMTA IESPĒJAS DARBA ATRAŠANĀ.

Mūsdienās vislabākais veids kā atrast darba vakances un jaunus darbiniekus ir dažāda tipa interneta platformu izmantošana. Ne tikai darba piedāvājumi pie mums, bet arī darba piedāvājumi ārpus Latvijas joprojām ir ļoti pieprasītas un līdz ar to labprāt tiek izmantotas. Ar darba vakanču portālu, sociālo tīklu un citu mājaslapu starpniecību informāciju par sev aktuālām vakancēm var atrast ik viens interesents, turklāt, šādā veidā, arī darba devējiem ir iespējams sasniegt daudz plašāku potenciālo darbinieku loku.

KĀDU INFO VISLABĀK NORĀDĪT SAVĀ CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULĒ?
Vislabākais veids kā darba devējam iepazīties ar kandidātu kompetenci un piemērotību konkrētajai vakancei, ir CV un motivācojas vēstule. Pats labākais un ērtākais veids, kā izveidot ne pārāk garu, bet gana pilnīgu informāciju par savu izglītību un darba pieredzi, ir veidojot CV tiešsaistē. Kāpēc tieši internetā? Lai arī cik ļoti mēs vēlētos dalīties ar informāciju par absolvēto bērnu dārzu vai ar rokdarbiem saistītajiem hobijiem, darba devējs CV vēlas redzēt informāciju, kas ir saistīta ar konkrēto vakanci un arī izglītības līmeni. CV paraugus var ērti atrast, ierakstot atslēgas vārdus interneta pārlūkā. Arī motivācijas vēstuļu paraugi parasti ir atrodami turpat līdzās, lai visus vajadzīgos dokumentus varētu aizpildīt ātri un korekti. Motivācijaa vēstule darba devējam sniedz iespēju rast lielāku izpratni par darba meklētāja mērķiem un spējām darboties kolektīvā un izpildīt dotos darbus. Dažādi motivācijas vēstules paraugi ir atrodami gan interneta vidē, gan dažādās ar darba piedāvājumiem saistītās iestādēs.

CIK DROŠI MEKLĒT DARBU ĀRZEMĒS INTERNETĀ?
Darbs joprojām ir un paliks vienīgais veids, kā nopelnīt sev iztiku. Vakances Tukumā, gluži tā pat kā Rīgā vai Valmierā ir pieprasītas un darba tirgū neuzturas ilgi. Atliek vien pameklēt, un dažādas jaunas vakances attiecīgās nozarēs uzrodas ļoti īsā laika posmā. Lai veiksmīgāk izrādītu savu piemērotību un konkurētspēju darba tirgū, ir svarīgi par sevi norādīt pareizu un korektu informāciju. Tas pats attiecināms arī uz darba piedāvājumiem un meklējumiem ārzemēs, jo jebkurš darba devējs vēlas pieņemt darbā kompetentus un strādāt gribošus cilvēkus. Valsts nodarbinātības aģentūra (NVA), sociālie tīkli, piemēram Facebook un Twitter, pašlaik ir populārākās vietas, kurās var meklēt ne tikai darba piedāvājumus Latvijā, bet arī ārzemēs.

Atbildēt

Close Menu