Latvija pasniedz finansiālu atbalstu Ukrainas karā cietušajiem

Tajā brīdī, kad tad sākās karš, Krievija pārkāpa suverēnas un neatkarīgas valsts robežu. Tas, kā pati Ukraina un arī tās iedzīvotāji cieš no izraisītā kara sekām, jau redz ikviens pasaulē. Patlaban neviens nepaliek vienaldzīgs. To jau var novērtēt pēc ziedojumiem un atbalsta, ko tad cilvēki veic katru dienu, vēloties sniegt palīdzību šiem kara novājinātajiem civiliedzīvotājiem. Un, protams, tas jau ir pareizi! Ikvienam ir jāsniedz palīdzība šiem nevainīgajiem – sievietēm un vīriešiem, bērniem un pusmūža cilvēkiem. Viņi tomēr ir tiesīgi izdzīvot! Kara darbība turpinās, bet tajā pat brīdī vienkāršie cilvēki, uzņēmumi, valsts iestādes turpina ziedot. Tas nozīmē, ka ir cerība uz mieru Ukrainas valstī un arī visā pasaulē!

Ziedojumu virzieni un palīdzības iespējas

Atbilstoši VID informācijas iedzīvotāji droši var ziedot 3 variantos. Pats pirmais jau ir budžeta iestādei, mūsu valstī dibinātai biedrībai, reliģiskai organizācijai. 2. variants jau ir jebkura cita iestāde ar sabiedriskā labuma statusu, kā piemēram, ikvienam pazīstamais ziedot.lv. Kā arī pēdējais, trešais – ES vai arī EEZ reģistrētai nevalstiskai organizācijai, kurai jau ir tāds pats iestādei jau ar sabiedriskā labuma guvēja reputāciju. Un šāda veida finansiāls atbalsts var būt iekļauti deklarācijā.

Atbalsta plūsma ir pārredzama un droša, ja līdzekļi tiks novirzīti tieši šinīs pārbaudītajās vietās. Ziedot.lv palīdzības izlietojumu skaņo tieši ar Aizsardzības ministriju. Pats galvenais virziens ir Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēki, kā arī humānā palīdzība bēgļiem un vēl Ukrainas pilsoņiem. Un vēl nākamās ziedojumu plūsmas būs dalītas 2 ceļos – degvielai un medicīnas precēm. Bez šaubām, ja tiks ziedots noteiktam mērķim, piemēram, kara bēgļiem, tad pilnīgi viss ziedotais nokļūst konkrēti šim konkrētajam mērķim.

Atbalsta devēji mūsu valstī

Sākoties karam Ukrainā, vienaldzīgs nevarēja palikt gandrīz neviens. Aktīvi palīdzēt sāka vienkāršie cilvēki, 4 dienu laikā vien viņi jau bija saziedojuši divus miljonus EUR. Palīdzības sniegšanā uzsāka aktīvi iesaistīties voluntieru apvienības, kuras gan vāca ziedotās pirmās nepieciešamības preces, gan aizgādāja tās uz Ukrainu. Ziedošanai pieslēdzās pat daudzas sabiedrības, pašvaldības, kas arī pašas nogādāja tos saņēmējiem. Pašvaldības, kurām ir interneta lapas, izvietoja tur datus tieši par vajadzīgajiem ziedojumiem – apģērbs un apavi bērniem, medicīnas preces, apģērbs pieaugušajiem un jebkuras citas lietas. Bez šaubām, arī pašvaldības aktīvi iesaistās kara bēgļu izmitināšanas, kā arī palīdzības jautājumos. Un pat aptiekas iesaistās ziedojumos, piemēram, visiem zināmā “Meness aptieka” ziedoja pārsējus un vienu reizi lietojamus cimdus. Latvijas lielie pārtikas apstrādes uzņēmumi piegādājuši jau sagatavotas palīdzības kravas. Kā arī miljardieri nepaliek malā, saskaņā ar diena.lv rakstīto Pjotrs Avens, Mihails Fridmanis un Germans Khans ziedoja 10 miljonus ASV dolāru Ukrainas ebrejiem, kas cieta no Krievijas sāktā kara. Turklāt, viņu veidotais “Genesis Philanthropy Group” novirzīja 5 miljonus ASV dolāru kā ebreju evakuācijai, tā arī pārtikas preču nogādāšanai. Un pieci miljoni amerikas dolāru iedalīti humanitārai palīdzībai. Kā var redzēt ļoti daudzi cilvēki patlaban palīdz Ukrainai un tās cilvēkiem, bet karš nebeidzas un arī atbalsts un palīdzība arī tagad ir un būs būtiska! Mēs nedrīkstam palikt malā, mums ir jāpalīdz!

Atbildēt

Close Menu