KĀ DARBOJAS PARĀDU PIEDZIŅAS UZŅĒMUMI?

Parādu piedziņas firmas nodarbojas ar dažāda veida parādu atgūšanu. Gan kreditori, gan debitori var saņemt dažāda veida juridiskās konsultācijas par parādu atgūšanas procesu. Parāda atgūšanas process ir juridiski korekts un notiek likumu ietvaros, tādēļ klientiem ir pieejamas dažādas opcijas. Gan parāda ārpus tiesas atgūšana, kas saukta par inkaso, gan parāda pirkšana (cesija) ir populārākie veidi, kā parādu piedziņas kompānijas atgūst finanšu līdzekļus. Parādniekam par parāda esamību tiek paziņots rakstiskā vēstulē ar aicinājumu labprātīgi veikt saistību izpildi. Parādniekam ir iespēja 21 dienas laikā apstrīdēt parāda esamību un sazināties saistībā ar to ar parādu piedziņas firmu. o parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies. Vairāk informācijas ir iespējams uzzināt vairāk zemāk rakstā!

KĀDI IR ZINĀMĀKIE PARĀDU RAŠANĀS VEIDI?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Tie nav tikai kredīti, kuru atmaksa ir kavēta, bet arī dažādi citi maksājumi un ikmēneša maksājumi par nomaksas precēm un pakalpojumiem. Pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, turklāt, tas darbojas arī otrādi, pie tam, pakalpojumu saņemšana ir pieejama visā Baltijā. Melnajā sarakstā nevēlas nokļūt neviens, jo tur iekļuvušajiem ir liegtas iespējas saņemt kredītus, ātros aizdevumus, iegādāties preces uz nomaksu un vēl virkni citu pakalpojumu.

KĀ PĀRRAUGA PARĀDA ATGŪŠANAS NOTIKUMU GAITU?

Populārākais veids, kā tiek panākta aizdevumu apmaksa ir ar ārpus tiesas atgūšanas starpniecību. Vēl viens veids, kā tiek nokārtotas šāda veida saistības, ir ar cesijas palīdzību. Tas ir visplašāk pielietots reizēs, kad tiek paredzētas problēmas ar parāda atgūšanu. Kredīta cesija nozīmē kredīta pārdošanu piedziņas uzņēmumam, kas palīdz izvairīties no nepatīkamiem, finansiāliem pārsteigumiem, kas rodas sakarā ar parāda neatmaksāšanu. Arī ārpus Latvijas ir iespējams izmantot aizdevuma atgūšanas pakalpojumu, jo tas pieejams visā Baltijā. Viss parāda atgūšanas process tiek uzraudzīts no parāda atgūšanas uzņēmuma puses, piemēram, sākot ar informatīvas vēstules sagatavošanu un izsūtīšanu un zvanu veikšanu, kā arī maksājumu uzraudzīšanu. Veiksmīgs rezultāts un sakārtotas saistības ir visu iesaistīto pušu interesēs, tādēļ sadarbojoties ar parāda atgūšanas uzņēmumiem, ir iespējams gan sev ērtā veidā atmaksāt parādu, gan dzēst savu vārdu no melnā saraksta, kas atvieglotu dzīvi.

Atbildēt

Close Menu