KĀ VEIKSMĪGI RAKSTĪT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

Kuram gan mūsdienās nav vajadzīgs darbs, un, labākā ziņa ir tā, ka vakanču un piedāvājumu netrūkst nevienā sfērā. Lai nodrošinātu savas vajadzības un ikdienas gaitu netraucētu ritumu, ir nepieciešami ienākumi. Darba meklētāja pirmais un labākais ierocis ir prasmīgi sastādīts CV. Maldīgi domāt, ka CV neviens nelasa un tur iekļauto informāciju neņem vērā, tādēļ var sarakstīt jebko. Darba piedāvājumus var meklēt gan pie pašiem darba devējiem, gan internetā, piemēram, populāri ir kļuvis darbiniekus meklēt ar sociālo tīklu palīdzību. Nereti kopā ar CV, darba devēji mēdz lūgt iesūtīt arī motivācijas vēstuli(vairāk informācijas šeit – cv paraugs). Tas ir nepieciešams, lai darba devējs varētu pārliecināties par to, vai kandidāts nemelš niekus un atbilst kvalifikācijai, ja darba piedāvājums ir specifiskā nozarē. Vislabākais veids kā iegūt kāroto darba vietu, ir spēt par savām prasmēm pārliecināt darba devēju pareizā veidā.

KĀ ATSTĀT PAR SEVI LABĀKO IESPAIDU DARBA DEVĒJAM?

Ir darba piedāvājumi, kuru pieteikums paredz motivācijas vēstuļu pievienošu, taču daudziem nav skaidrs kādēļ. Šādā veidā darba devējs pārliecinās par kandidāta nopietnību darba veikšanas sakarā. Dažādi paraugi kā pareizi aizpildīt dokumentus ir atrodami interneta plašumos, un, kas ir pats labākais, vairākās valodās. Ja korekti tiek izpildīti visi darba devēja lūgumi, automātiski palielinās iespējamība, ka tiksiet uzaicināts uz pārrunu otro kārtu.

VAI IESPĒJAMS PIEPELNĪTIES STRĀDĀJOT ĀRZEMĒS TIKAI VIENU SEZONU?

Darbs ārzemēs nav kļuvis mazāk populārs. Daudziem joprojām ir vēlme mēģināt laimi atrast ārzemēs gan sezonas darbos, gan patstāvīgi, lai pelnītu vai iekrātu. Par laimi, mūsdienās nav problēmu ar to, kā atrast informāciju par vienu vai otru darba vakanci vai pat darba devēju. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Lielāk daļu formalitāšu, kas saistīta ar dokumentiem, vislabāk ir kārtot aģentūrām, jo katras valsts nodarbinātības noteikumi un likumi ir atšķirīgi. Darbs ārzemēs palīdz iegūt pieredzi un nodibināt jaunus kontaktus.

Atbildēt

Close Menu