Kur tad skatīt un pēc tam kādā veidā piemeklēt auto riepas?

Auto vadāmība, kā arī braukšanas komforts ir atkarīgs jau no tā, kādas tad auto riepas tiek izvēlētas. Tomēr, lai nodrošinātu vislabākos un vēl drošākos braukšanas apstākļus, ir nepieciešams, tomēr, lai auto riepas ir piemērotas Jūsu markas transportlīdzeklim, kā arī apstākļiem, kādos viņas būs lietotas. Būtiska jau ir arī sezonāls raksturs – vasaras riepas un ziemas riepas savā starpā ir un būs atšķirīgas(spied šeit – diski). Tomēr, lai veiktu pareizo izvēli, kad tad tiek skatītas riepas Rīgā vai arī citviet mūsu valstī, mēģināsim uzzināt vairāk to, kam pievērst uzmanību, izvēloties auto riepu pārdevēju, kā arī to pašu riepu specifikācijas, kurām jāvērš vērība.

Riepu specifikācijas, ko tad jāievēro pirms riepu iegādes

Meklējot riepas savam auto, vērsiet uzmanību ātruma un slodzes indeksam, riepu profila biezumam, riepu platumam un protektora zīmējumam. Jāskatās Jūsu braukšanas raksturs. Braucot pa pilsētu un auto sacīkstēm ir nepieciešamas pavisam savādākas auto riepas. Būtiski iegaumēt, ka, braucot pa asfaltu vai arī gruntētu ceļu, īpašības riepām atšķiras savā starpā. Svarīgs ir arī Jūsu automašīnas veids – vieglais auto vai, piemēram, džips. Vajadzētu arī ielāgot, ka ne visu laiku lētas riepas būtu vislabākais variants, tā kā te iet runa jau par drošu braukšanu. Labāk būtu izvēlēties ko pa visu. Ne jau mazāk svarīgs moments ir sezonāls raksturs. Vasaras riepas parasti tiek izmantotas temperatūras grādos no plus pieciem grādiem. Šīm auto riepām ir noteikta stingrība, kas ļauj saturēt stingru formu arī karstās temperatūrās. Bet, piemēram, minētais apstāklis nepieļauj lietot riepas ziemas mēnešos, tā kā mazā temperatūrā viņas “kļūst aukstas”, kas tad noved pie tā, ka tiek samazināta veiktspēja. Ziemas sezonai jau tiek izmantotas īpaši paredzētas ziemas riepas, kuras izmanto konkrēti pie temperatūrām līdz plus pieci grādi. Aukstās sezonas riepu īpatnība ir mīkstas gumijas pārklājums. Aukstumā viņas praktiski nesacietē, kas palīdz noturēt auto vadīšanu. Bez tam šīm riepu gumijām tiek sagrieztas lameles. Tie ir zigzagveidīgi iegriezumi, kuri ļauj sasniegt labāku saķeri ar sniegainu un apledojošu ceļa segumu. Vienīgi mašīnas riepām jau ar dzelzs radzēm var nebūt lameles. Un beidzamās vissezonas riepas – tās var izmantot jebkuros apstākļos visu gadu. Tās jau būs mīkstākas par vasaras riepām, bet stingrākas jau par ziemai paredzētajām. Sastāvā ir pievienotas īpašas sastāvdaļas, kas ir izturīgas pret to nodilumu, kas rodas augstās temperatūrās. Taču ir vērts ielāgot, ka tieši vissezonu riepas labāk izmantot vienīgi reģionos, kur ir maigas ziemas.
Situācijā, ja parādās neskaidrības riepu piemeklēšanā, vislabāk ir griezties pie profesionāļa.

Labs mašīnu riepu serviss – kā nekļūdīgi izvēlēties?

Brīdī, kad tiks meklētas auto riepas Rīgā vai arī citur Latvijā, visi pašu meklēšanu sākam tiešsaistē. Līdz ar to moderns riepu serviss bez šaubām jau būs ar savu mājas lapu. Riepu maiņa visbiežāk ir 2 reizes gada laikā, būtu labi, ja ir pieejama arī riepu noliktava, kurā glabāt savas riepas līdz pat pienāk brīdis tās mainīt. Nozīmīgi, ja veikala piedāvājuma klāstā jau ir ne tikai auto riepas, bet piemēram riepu diski un tiek piedāvāti dažādu veidu pakalpojumi, piemēram, ātra riepu montāža. Nozīmīgs apstāklis, kad ir pirktas pavisam jaunas riepas vai pat mainītas uz savām sezonai atbilstošām, ir vēl riepu balansēšana, jo citā gadījumā var nebūt droši braukt. Vienmēr izlasiet klientu atsauksmes, šodien onlainā jau var atrast visu informāciju, kas tad piemēram priekš Jums atvieglos atrast īsto servisu. Samērā svarīgi jau ir kvalitatīvi darbinieki, kuri gan mainīs auto riepas, tā arī ieteiks labākos riepu variantus.

Atbildēt

Close Menu