ENERGOEFEKTIVITĀTES PALIELINĀŠANAS PROCESS MĀJOKLIM

Celtniecības darbi, dažāda veida remontdarbi, renovācija, iekšējie un ārējie apdares darbi visā pasaulē noris bez apstājas. Ilgtermiņa izmaksu samazināšanās un viennozīmīga komforta līmeņa celšanās mājoklī ir viens no galvenajiem iemesliem namu siltumizolācijas darbu veikšanā, un, protams, ēku ekspluatācijas laika paildzināšanā. Šķiet, energoefektivitāte ir tas jēdziens, ko pēdējo desmit vai pat piecpadsmit gadu laikā dzirdam visai bieži. Samazināt ikmēneša rēķinu apmēru, apsaimniekošanas izmaksas, kas saistītas ar mājokļa uzturēšanu vēlas ik viens, jo tarifu cenu kāpums, diemžēl, ietekmē visas sfēras(izvēlies te – minerālvate). Šīs izmaksas var samazinot ar mājokļa energoefektivitātes celšanas darbiem. Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

KO DARĪT, LAI MĀJOKLĪ BŪTU SILTI?

Klimats nosaka to, kāda apkures sistēma un namu siltināšanas darbu veikšana būs nepieciešama. Siltajās pasaules valstīs pietiek ar gaisa kondicionētāju, kas aprīkots ar siltā gaisa pūšanu, taču zemēs, kur novērojami visi 4 gadalaiki, tostarp arī Latvijā, būs nepieciešams kas nopietnāks. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Šādu namu mūžu energoefektivitātes darbi tikai paildzina. Mūsdienās siltināšanai tiek izmantoti dažādi materiāli – gan fibrolīta plāksnes, gan kokšķiedru plāksnes, vates un citi materiāli. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Kamēr pilsētas centrālapkuri varam redzēt daudzdzīvokļu namos, privātmājās parasti izvēlas dažādus apkures katlus vai krāsnis. Svarīgi materiālus izmantot pareizi. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS IZBŪVE ĪPAŠUMĀ

Vēl viens būtisks aspekts, kuram jāpievērš uzmanība namu celtniecībā vai renovācijā, ir notekūdeņu apsaimniekošana un kanalizācija. Kvalitatīvai santehnikas un ūdens apsaimniekošanas sistēmai ir liela nozīme ne tikai mājās, bet arī apkārtnē, jo vidē nonāk piesārņojums un bio attīrīšanas iekārtu rezultātā iegūto ūdeni var izmantot atkārtoti. Arī santehnikas preču pareiza un piemērota izvēle palielina ne tikai visas sistēmas labāku darbošanos, bet arī ekspluatācijas laiku. Pareiza iekārtu un sistēmas kopšana novērš liekas galvassāpes un raizes par sistēmas pareizu darbību.

Atbildēt

Close Menu