Kad noder sporta ortozes?

Mūsu pašsajuta katru dienu būtiski ietekmē veselību un komforta līmeni, kas, savukārt, iet roku rokā ar to, ko dienas gaitā varam vai nevaram paveikt. Ikdienas gaitas un darbi tiek būtiski ietekmēti, ja jūtamies kaut nedaudz nekomfotabli savā ķermenī, noguruši un pilni emocionālas spriedzes. Šādos brīžos būtiska neliela palīdzība mūsu ķermenim atslābt, atpūsties un atjaunot spēkus un enerģiju. Rehabilitācijas process palīdz ķermenim atgūt specifiskās dabiskās funkcijas un uzkrāt enerģiju. Kompresijas zeķes un to sniegtās priekšrocības nenoliedzami novērtēs grūtnieces, cilvēki pēc vēnu operācijām un vienkāršākām procedūrām, tie, kuriem ir ikdienā ievērojama slodze kājām. Pieminējām jau topošās māmiņas, kuras obligāti novērtēs dažāda veida grūtnieču jostas, kas ir vērtīgs palīgs ne tikai grūtniecības laikā, bet arī pēc bērniņa piedzimšanas. Savukārt, ja obligāta mazliet nopietnāka pieeja rehabilitācijai, tad dažāda veida ortozes un bandāža sniegs lielu atbalstu ikdienas gaitām.

KUR PIRKT KOMPRESIJAS APĢĒRBU INTERNETĀ?

Dažāda stila kompresijas apģērbs pēdējos gados ir kļuvis ļoti populārs. Lielu popularitātes blīvumu varam vērot sportistu un aktīvās atpūtas piekritēju vidū, kuri zem brīvā laika apģērba, pavelk kompresijas apģērbu. Šādā veidā ir iespējams mazināt noguruma un diskomforta radītās neērtības, jo kompresijas apģērbs uzlabo asinsriti slodzes situācijās. Kompresijas zeķes un kompresijas apģērbu var uziet arī dažādās aptiekās, kopā ar cita tipa kompresijas izstrādājumiem. Tautā visbiežāk tās tiek dēvētas par vēnu zeķēm, jo ir obligāta nepieciešamība pēc dažādu vēnu operāciju veikšanas rehabilitācijas periodā, pie tam, vēnu zeķu sniegtās priekšrocības katrā ziņā novērtēs gan tie, kuri ikdienā dara stāvošu darbu, gan tie, kuri regulāri dodas lidojumos.

 

KAS JĀZINA PIRMS ORTOŽU IEGĀDES?

Pēc dažāda veida operācijām, traumām, vai arī iedzimtām problēmām, mēdz rasties vajadzība pēc ortozēm, kas palīdzētu atjaunot dažāda veida ķermeņa lomu, vai kalpotu kā fiziska rakstura atbalsts vairāku ikdienas darbu paveikšanai. Ortozes visbiežāk tik iedalītas medicīniskajās un sporta ortozēs, kas abas pilda atbalsta lomu. Kā jau pēc apzīmējuma var saprast, sporta ortozes ir izplatītākas sportistu vidū, bet medicīniskās – rehabilitācijas periodā. Pastāv dažāda tipa ortozes, kas katra pilda savu lomu – ortozes celim, potītes ortozes, ortizes elkonim, ir arī ortozes roku pirkstu ufnkciju atjaunošanai, bandāžas un daudz kas cits. Pirms atbilstošu ortožu iegādāšanās, lūdzam konsultēties ar ergoterapeitu, lai saprastu kāda tipa ortozes ir nepieciešamas, jo nepiemērota terapija var nodarīt lielākas sekas mūsu veselībai, kā varētu likties sākumā.

 

 

Atbildēt

Close Menu